Press

Συγχρονη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΔΕΜΕΤΖΟΣ

Το σύγγραμμα Σύγχρονη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές περιλαμβάνει νέα επιστημονικά δεδομένα, βασισμένα σε πρόσφατες βιβλιογραφικές αναφορές και ερευνητικές προσπάθειες, καθώς και σε εκτενείς και εις βάθος περιγραφές των νέων θεραπευτικών προϊόντων αλλά και των νέων καινοτόμων εμβολίων.

SIENNA-Stakeholder-informed ethics for new technologies with high socio-economic and human rights impact (Η2020)

Το Εργαστήριο συνεργάζεται με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SIENNA-Stakeholder-informed ethics for new technologies with high socio-economic and human rights impact (Η2020), το οποίο έχει ως αντικείμενο την ηθική και δεοντολογία των τριών τεχνολογιών της γενετικής/γονιδιωματικής, τεχνητής νοημοσύνης/ρομποτικής και της ανθρώπινης βελτίωσης.

Κέρκυρα: Σε εργαστήρι Βιοπληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πρότυπα Ιατρεία Μνήμης για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πρότυπα Ιατρεία Μνήμης, καθώς και χάρτες Άνοιας και Ήπιας Γνωστικής Διαταραχής, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ» (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease-HIAAD.org).

Προχωρούν οι συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο και University of Texas Health Science Center at Houston Neurocognitive Disorders Center, McGovern Medical School – συνεργασία που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της εξατομικευμένης ιατρικής στην Ελλάδα.

Συνέντευξη – Παναγιώτης Βλάμος, Υπότροφος 1991, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Στην ιατρική ακριβείας στρέφονται οι ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Η άνοια είναι ένα ετερογενές σύνδρομο, το οποίο περιλαμβάνει ασθενείς με διάφορα διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή τους αντιμετωπίζουμε όλους σαν να έχουν την ίδια πάθηση και γενικά δίνουμε θεραπεία η οποία μπορεί να βοηθάει μερικούς και όχι άλλους.

Διαδικτυακό ραντεβού αισιοδοξίας

Το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» γυμνάζει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση στους ηλικιωμένους

Το Εργαστήρι βιοπληροφορικής του Ι. Π. στη μάχη εναντίον του Alzheimer

Έλληνες επιστήμονες της έρευνας για την νόσο Alzheimer και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ ενώνουν την γνώση τους και την εργαστηριακή τους εμπειρία για να αντιμετωπίσουν από κοινού την «επιδημία» της νόσου και των σχετικών διαταραχών στη χώρα μας.

Μια ελληνική αγκαλιά για το Αλτσχάιμερ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν χθες στο Ζάππειο Μέγαρο η φυσιογνωμία και οι στόχοι της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ (ΗΙΑΑD) από Ελληνες επιστήμονες πρωτοπόρους στη διεθνή έρευνα για την αντιμετώπισή της.

Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ

Η πρωτοβουλία βασίζεται στη συνεργασία ερευνητών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και πλαισιώνεται από επιστήμονες της Ελλάδα και άλλων χωρών.

Η ελληνική μάχη ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ

Είναι δύσκολη υπόθεση το Αλτσχάιμερ, για ασθενή και οικείους. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση, ατελείωτη υπομονή και εκπαίδευση για να αντιμετωπιστούν η απώλεια μνήμης, η αδυναμία αναγνώρισης προσώπων, η διανοητική σύγχυση, η ταραχή, η επιθετικότητα, οι εμμονές… Και πάλι ο φροντιστής συχνά γονατίζει.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Johns Hopkins εναντίον της Αλτσχάιμερ

Πολυσχιδή πρόταση για την αντιμετώπιση της άνοιας σε εθνικό επίπεδο, καθώς η νόσος λαμβάνει πλέον πανδημικές διαστάσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο, παρουσιάστηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ (hiaad.org).

Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για τη Άνοια και τη νόσο Alzheimer

Τη δημιουργία του πρώτου, στην Ελλάδα, «Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας, για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer (Αλτσχάιμερ), ανακοίνωσε η «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ (HIAAD.org)».

New Research Field Could Save Billions For Pharmaceutical Companies And Patients

At the end of October 2018 The Laboratory of Bioinformatics and Human Electrophysiology, travelled to remote Toronto Canada where GeNeDis 2018:Health Aging and Mental Wellness in the new digital era, took place. Prof. Vlamos and his research team announced a completed computational methodology AD Blank Spot to study neurodegenerative diseases.

Interview with Dr. Panagiotis Vlamos and Dr. Ioannis Tarnanas

Bioinformatics and Human Electrophysiology laboratory’s (BiHELab) goal is to help bridge the translational gap from data to models and from models to drug discovery. and personalized therapy by fostering collaborations and developing original quantitative approaches to biological and clinical problems.

Πρωτοπόροι του πανεπιστημίου J. Hopkins «μεταφράζουν» την έρευνα για το Alzheimer στην Ελλάδα

Έλληνες «μεταφραστές» της έρευνας για το Alzheimer από το Johns Hopkins των ΗΠΑ ενώνουν την επιστημονική τους γνώση και την εργαστηριακή τους εμπειρία με ερευνητές από BiHELab για να αντιμετωπίσουν από κοινού την «επιδημία» της νόσου και των σχετικών διαταραχών στη χώρα μας.

Stay Up to Date With The Latest News & Updates

Follow Us